Lakkegata 23, 0187 OSLO

2019 YS Stat Media

21 01 36 00

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

#jegerstatsansatt er kommunikasjonsplattformen til YS Stat, den statlige sektoren i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.

Gå til hovedsiden www.ys.no her.

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Grunnlaget for pensjonsforhandlingene

05.02.2018

skrevet av:

 

Arbeidsgrupperapporten fra fase 1 i arbeidet med framtidig pensjonsløsning i offentlig sektor er ferdig - onsdag 7. februar starter forhandlingene.

 

 

 

Arbeidsgruppens rapport gir et godt grunnlag for å komme i gang med denne fasen. Andre fase skal ha som mål å sluttføre en avtale om pensjon senest 2. mars 2018.

 

Rapporten som er et resultat av første fase av prosessen ble sluttført fredag kveld 2. februar 2018. I rapporten framgår det at målet for arbeidsgruppen har vært å gi en felles beskrivelse av hovedelementene i en fremtidig pensjonsløsning og begrense antall problemstillinger som må avklares i fase 2. På noen områder har ikke arbeidsgruppen noen omforent anbefaling. Ambisjonen er at disse spørsmålene skal avklares i neste fase av arbeidet.

 

Arbeidsgruppen er enig om at pensjonsordningene for offentlig ansatte bør tilpasses de øvrige endringene i pensjonssystemet

 

YS inngikk før jul i 2017 en prosessavtale for det videre arbeid med offentlig tjenestepensjon og AFP i offentlig sektor. De øvrige avtalepartene er LO, Unio, Akademikerne, KS, Spekter og Arbeids- og sosialdepartementet. Prosessavtalen beskriver en utredningsfase og en forhandlingsfase.

 

Last ned arbeidsgruppens rapport her.

 

Last ned prosessavtalen her.

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

På forsiden nå

Informasjon i disse Corona-tider

March 27, 2020

1/10
Please reload

Arkiv - alle artikler
Please reload

Søk etter emneord