Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Grunnlaget for pensjonsforhandlingene

05.02.2018

skrevet av:

 

Arbeidsgrupperapporten fra fase 1 i arbeidet med framtidig pensjonsløsning i offentlig sektor er ferdig - onsdag 7. februar starter forhandlingene.

 

 

 

Arbeidsgruppens rapport gir et godt grunnlag for å komme i gang med denne fasen. Andre fase skal ha som mål å sluttføre en avtale om pensjon senest 2. mars 2018.

 

Rapporten som er et resultat av første fase av prosessen ble sluttført fredag kveld 2. februar 2018. I rapporten framgår det at målet for arbeidsgruppen har vært å gi en felles beskrivelse av hovedelementene i en fremtidig pensjonsløsning og begrense antall problemstillinger som må avklares i fase 2. På noen områder har ikke arbeidsgruppen noen omforent anbefaling. Ambisjonen er at disse spørsmålene skal avklares i neste fase av arbeidet.

 

Arbeidsgruppen er enig om at pensjonsordningene for offentlig ansatte bør tilpasses de øvrige endringene i pensjonssystemet

 

YS inngikk før jul i 2017 en prosessavtale for det videre arbeid med offentlig tjenestepensjon og AFP i offentlig sektor. De øvrige avtalepartene er LO, Unio, Akademikerne, KS, Spekter og Arbeids- og sosialdepartementet. Prosessavtalen beskriver en utredningsfase og en forhandlingsfase.

 

Last ned arbeidsgruppens rapport her.

 

Last ned prosessavtalen her.

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

På forsiden nå

Lunsj med LUNCH og Børge Lund

May 25, 2020

1/10
Please reload

Arkiv - alle artikler
Please reload

Søk etter emneord