Lakkegata 23, 0187 OSLO

2019 YS Stat Media

21 01 36 00

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

#jegerstatsansatt er kommunikasjonsplattformen til YS Stat, den statlige sektoren i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.

Gå til hovedsiden www.ys.no her.

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Pressemelding: Brudd i lønnsoppgjøret i staten

30.04.2019

skrevet av:

Det er brudd i lønnsoppgjøret i staten og oppgjøret går nå til mekling.  – Når staten ikke vil gi sine ansatte samme pensjonsrettigheter som kommunal sektor, har vi ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Pål N Arnesen, leder i YS Stat. 

 

YS Stat krevde at all inntekt, også variable tillegg, skal være pensjonsgivende, noe som særlig berører de som jobber skift/turnus. – Dette fikk vi ikke gjennomslag for. Staten ville heller ikke komme oss i møte på fremtidig AFP (avtalefestet pensjon), sier Arnesen. 
 
– Det er besynderlig at staten ikke følger opp pensjonsavtalen som staten og arbeidstakerorganisasjonene ble enige om i 2018. Jeg tror de fleste vil være enige om at det bør være samme regler i hele offentlig sektor, påpeker han. 
 
Oppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren 21. - 23. mai. YS Stat bringer også med seg lønnskrav inn i meklingen. Hvis partene ikke blir enige i meklingen, blir det streik i staten fra 24. mai. 
 

 

Kontaktpersoner:

 

Pål N Arnesen

Leder YS Stat

Telefon 916 38 608

pal.arnesen@ys.no 
 
 
Vetle Daler

Pressekontakt

Telefon 924 05 391

vetle.daler@parat.com 

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

På forsiden nå

Informasjon i disse Corona-tider

March 27, 2020

1/10
Please reload

Arkiv - alle artikler
Please reload

Søk etter emneord