Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Staten kom ikke organisasjonene i møte på pensjon

30.04.2019

skrevet av:

Oppgjøret i Staten til mekling: YS Stat-leder Pål N. Arnesen foran forhandlingsutvalget i YS Stat må nok en gang konstatere at lønnsoppgjøret i Staten ender hos riksmekleren.'

foto: Vetle Daler, Parat

 

 

 

Det er brudd i lønnsoppgjøret i staten og oppgjøret går nå til mekling.

 

Se YS Stat-leder Pål N. Arnesen forklare hvorfor det ble brudd her

 

– Når staten ikke vil gi sine ansatte samme pensjonsrettigheter som kommunal sektor, har vi ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Pål N Arnesen, leder i YS Stat.

Også LO, Unio og Akademikerne har brutt forhandlingene med staten.

YS Stat krevde at all inntekt, også variable tillegg, skal være pensjonsgivende, noe som særlig berører de som jobber skift/turnus.

 

– Dette fikk vi ikke gjennomslag for. Staten ville heller ikke komme oss i møte på fremtidig AFP (avtalefestet pensjon), sier Arnesen.

– Det er besynderlig at staten ikke følger opp pensjonsavtalen som staten og arbeidstakerorganisasjonene ble enige om i 2018. Jeg tror de fleste vil være enige om at det bør være samme regler i hele offentlig sektor, påpeker han.

Oppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren 21. - 23. mai. YS Stat bringer også med seg lønnskrav inn i meklingen. Hvis partene ikke blir enige i meklingen, blir det streik i staten fra 24. mai.

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

På forsiden nå

Lunsj med LUNCH og Børge Lund

May 25, 2020

1/10
Please reload

Arkiv - alle artikler
Please reload

Søk etter emneord